Olaszország legdrágább vörösborai

Olaszország legdrágább vörösborai több száz dollárra rúghatnak.
Olaszország legdrágább vörösborai

A Gattinara szőlőfajtából készült bor magas árat kérhet, mivel erősen savas és markáns tanninokkal rendelkezik. Ezt a szőlőfajtát szigorú DOCG előírások és hosszú érlelési folyamat jellemzi. Kiváló Gattinara borokat találhat az olyan olasz borászatoknál, mint az Antoniolo. Egy másik lehetőség a Negroamaro szőlőfajta. Ezt a szőlőt Dél-Olaszországban termesztik, ahol az éghajlat mérsékelt és termékeny. Ennek a bornak kifejezetten rusztikus íze van.

Sokféle olasz vörösbor létezik, és minden alkalomra találunk megfelelő stílust. Az olasz vörösborok címkéjén gyakran szerepel a szőlőfajta és a borvidék megnevezése. A legfontosabb nevek ismerete segíteni fog a vásárlás során. Amikor egy borszaküzletben jár, segít, ha van egy útmutató, amely segít eldönteni, hogy mit és mikor igyon.

A legdrágább olasz borok némelyike egyetlen szőlőfajtából készül. A Barolo a Nebbiolo szőlőből készül, és sok olasz fehérbor a Trebbiano, Vermentino és Pinot Grigio szőlőből. A chardonnay a harmadik legtöbbet ültetett szőlő Olaszországban, és közepes vagy testes fehérborokat készít. Egy másik népszerű fehérbor a Gewurztraminer, amely Észak-Olaszországban terem a legjobban. Aromás, és tökéletesen párosítható fűszeres ételekkel és kéksajttal.

Olaszország legdrágább vörösborai a legjobb szőlőültetvényekből készülnek. Ez a régió volt a reneszánsz szülőhelye, és Toszkána az olasz művészet és kultúra szíve. Szőlőskertekkel borított dombjait híres művészek örökítették meg az évszázadok során. Emellett az Amarone az egyik leghíresebb történelmi olasz vörösbor.

A Masseto a legdrágább szuper-toszkán. Eredetileg csak a Monforte d'Alba legjobb szőlőiből készült házasítás volt, de a 2014-es új szőlőültetvények drágították a bort.

A Brunello di Montalcino egy vörösbor, amelyet széles körben a legjobb olasz vörösborok között tartanak számon. Illatában piros gyümölcsök és hervadt virágok fedezhetők fel, egy csipetnyi füsttel és dohánnyal. Ez a bor gazdag szájízzel és hosszú, összetett lecsengéssel rendelkezik. Ez a bor remek választás egy étkezéshez, de a borbarátokat is lenyűgözi.

Egy másik nagyszerű lehetőség egy ínyenc vacsorához, ha a Montepulciano borok valamelyikét választja. Könnyű ára és zamatos profilja miatt remek bevezetés Olaszország finomabb vörösborai közé. A Barbera d'Asti egy másik könnyű testű bor, amelyet az Asti városában termesztett Barbera szőlőből készítenek. Ez is magas savtartalmú, és jó választás egy délutáni pohárhoz.

Kapcsolódó cikkek

Olaszország legdrágább vörösborai

Olaszország legdrágább vörösborai

Olaszország legdrágább vörösborai több száz dollárra rúghatnak.

5 dolog, amit tudnunk kell az alkoholmentes borról

5 dolog, amit tudnunk kell az alkoholmentes borról

Az alkoholmentes borok egyre jobban el fognak terjedni.

Borvásárlási tanácsok a forró nyári napokra

Borvásárlási tanácsok a forró nyári napokra

Télen és nyáron egyaránt jól esik egy isteni pohár bor. Egy jó rozé, egy fehér, esetleg egy húsos fogáshoz fogyasztott vörös mindig remek választás, ha különleges alkalomról van szó.